Tapahtuman oletuskuva

Hengitys osana kokonaisuutta -koulutus

13.2.2023 09:00

SAMK, Porin kampus

Ilmoittautuminen on käynnissä 13.2.-3.5.2023.

Opetuksen ajankohdat ovat 22.5. klo 9-16, 23.5. klo 8-15 ja 16.6. klo 8-15

Tavoite: Koulutuksen tavoitteena on lisätä osallistujien tietoisuutta hengityksestä ja siihen vaikuttavista tekijöistä sekä hengityksen vaikutuksesta mm. ihmisen toimintakyvyn syventämiseen.

Koulutuksen käytyään osallistuja osaa ottaa hengityksen huomioon osana fysioterapiatyötä ja omaa olemistaan. Hän osaa tunnistaa autonomisen hermoston vireystilan sekä oppii keinoja vireystilan säätelyyn oman jaksamisen tueksi ja asiakastyössä hyödynnettäväksi.

Kokemuksellisen oppimisen kautta osallistuja löytää keinoja kohti tasapainoisempaa hengitystä ja hyödyntää oivalluksiaan omassa kehotietoisuusharjoittelussa sekä asiakastyössä.

Kohderyhmä: kaikki fysioterapeutit

Toteutus: Koulutus toteutetaan lähiopetuksena ja se sisältää teoria ja käytännön harjoittelua. Lähestymistapa on psykofyysinen. Koulutuksessa hyödynnetään kokemuksellista oppimista, kosketusta, liikettä, lepoa, luovia menetelmiä ja vuorovaikutusta. Työskentely tapahtuu yksin ja parityönä. Kaksi ensimmäistä opetuspäivää painottuu kokemukselliseen oppimiseen ja kolmas päivä teoriaan.

Koulutukseen kuuluu ennakkotehtävä, kirjallista materiaalia sekä kirjallinen työ (1 sivu). Kirjallinen työ tehdään kahden ensimmäisen opetuspäivän jälkeen. Ohjeet ennakkotehtävään tulee lähempänä koulutuksen aloitusta. Kirjallisia töitä hyödynnetään kolmannen päivän opetuksessa. Koulutuksen tukena käytetään Moodle-oppimisympäristöä.

Koulutuksen laajuus vastaa noin kahta opintopistettä.

Kouluttaja: Netta Viitala, joka on psykofyysiseen fysioterapiaan ja työnohjaukseen erikoistunut fysioterapeutti, hengitysohjaaja ja -kouluttaja. Viitala on opiskelee parhaillaan traumapsykoterapeutiksi. 

Lisätiedot: Tiina Pakkasela, koulutussuunnittelija tiina.pakkasela@samk.fi tai 044-7103236

 

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:   13.2.2023 09:00
Päättyy:   3.5.2023 16:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

SAMK, Porin kampus

Satakunnankatu 23
28130 Pori

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Lisätiedot

SAMK, Jatkuvan oppimisen palvelut

koulutuspalvelut.samk@samk.fi