Tapahtuman oletuskuva

RAI-kouluttajakoulutus 5 op (THL)

9.2.2024 09:00

SAMK, Porin kampus

Koulutuksen toteutuminen on varmistunut.
Jos haluat ilmoittautua vielä mukaan, ota yhteys koulutuspalvelut.samk@samk.fi 2.2.2024 mennessä.

Sinä, RAI-menetelmän osaaja, haluatko ryhtyä kouluttamaan uusia työntekijöitä RAI-arviointien toteuttamiseen? Ilmoittaudu mukaan nyt alkavaan RAI-kouluttajakoulutukseen!

Koulutuksen myötä saat valmiudet kouluttaa henkilöstöä RAI-arviointiin ja RAI-tiedon käyttöön asiakastyössä sekä pääset osaksi THL:n RAI-kouluttajaverkostoa.

RAI-kouluttajakoulutus (5 op) on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mallin mukainen koulutus ja se tuotetaan THL:n materiaalilla.

Opetuksen ajankohdat:

 • 9.2.2024 klo 9-16 lähiopetuksena SAMKin Porin kampuksella luokassa A248
 • 7.3.2024 klo 9-16 verkko-opetuksena HILL-välitteisesti
 • HUOM 18.4.2024 klo 9-16 verkko-opetuksena HILL-välitteisesti (päivä vaihtunut)

RAI-kouluttajakoulutus (5 op):

 • Tausta-ajatuksena on, että Suomessa on riittävästi kouluttajakoulutuksen käyneitä, jotka aktiivisesti kouluttavat RAI-arviointia organisaatioissa ja alueilla.
 • Jokaisessa organisaatiossa toivotaan olevan yksi tai useampi kouluttaja, jotka kouluttavat henkilöstöä tekemään RAI-arviointeja asiakkaille.
 • Koulutus valmentaa oman RAI-koulutuksen järjestämiseen omassa toimintaorganisaatiossa.
 • Koulutuskokonaisuus on kehitetty yhtenäisen kansallisen RAI-osaamisen edistämiseksi.
 • Luo perustan RAI-yksiköiden RAI-arviointiosaamiselle ja RAI-yksilötiedon hyödyntämiselle.
 • Koulutus käsittelee iäkkäiden palveluihin suunniteltuja interRAI-välineitä (InterRAI-HC, InterRAI-LTCF, Inter-RAI-CHA).

Koulutuksen tavoite:

 • RAI-arviointi toteutetaan kaikkialla yhdenmukaisesti ja luotettavasti RAIn periaatteiden mukaisesti.
 • RAI-arviointitietoa osataan käyttää asiakastyössä asianmukaisesti ja yksilöllisesti hoidon, palvelun ja kuntoutumisen suunnittelussa, toteutuksessa ja arvioinnissa.
 • Kouluttajakoulutuksen suorittaja saa valmiudet kouluttaa henkilöstöä RAI-arviointiin ja RAI-tiedon käyttöön asiakastyössä.
 • Koulutus soveltuu myös muita interRai-välineitä käyttäville

Toteutus:

Koulutus toteutetaan sekä ensimmäisen päivän osalta lähiopetuksena Porin kampuksella, ja 2.-3. päivän osalta verkko-opetuksen HILL-yhteydellä. Koulutuksen sisältö on suunniteltu THL:n toimesta ja se sisältää luentoa, paritehtäviä, sparraustehtäviä osallistujien kesken sekä itsenäistä opiskelua.  Koulutuksen aikana suoritetaan työssäoppimista omalla työpaikalla toteuttaen kaksi harjoitusarviointia sekä itsenäinen harjoituskoulutus.

Koulutukseen kuuluu ennakkotehtävänä THL:n RAI-verkkokoulun kurssit RAI-välineistö ja RAI-arviointi. Osallistujat saavat ohjeet tämän suorittamiseen sähköpostilla, kun koulutuksen toteutuminen on varmistunut.

Ryhmän minimikoko on 15 ja maksimikoko 28 henkilöä.  Koulutuksen toteutuminen vahvistetaan ilmoittautuneille sähköpostitse viimeisen ilmoittautumispäivämäärän jälkeen.

Kohderyhmä:

Geronomit, sairaanhoitajat, sosionomit, terveydenhoitajat, lähihoitajat, fysioterapeutit ja toimintaterapeutit, joilla on jo kokemusta RAI-arviointien tekemisestä ja jotka ovat kiinnostuneita kouluttamaan toimintayksikön henkilöstöä tekemään RAI-arviointeja asiakkaille. 

Koulutuksen hinta: 570,40 € (460 euroa + alv 24 %)

Mikäli ilmoittautuminen peruutetaan 26.1.2024 jälkeen veloitamme osallistumismaksusta 50 %. Jos ilmoittautunut jää saapumatta tilaisuuteen, veloitetaan osallistumismaksu kokonaisuudessaan. Esteen sattuessa ilmoittautunut voi maksutta ilmoittaa tilalleen toisen, kriteerit täyttävän, henkilön.

Kouluttaja:

Mari Pakkonen, hoitotyön lehtori, sh, TtM, mari.pakkonen@samk.fi

Lisätiedot:

Tiina Pakkasela, koulutussuunnittelija tiina.pakkasela@samk.fi tai 044-7103236

 

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

9.2.2024 09:00

Päättyy:  

11.4.2024 16:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

SAMK, Porin kampus

Satakunnankatu 23
28130 Pori

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet