Ravintoloiden kiertotaloutta edistävä Ce4Re-hanke on mukana Raimannin Lähiruokaviikolla. Projektipäällikkö Altti Näsi esittelee kiertotalouden ja lähiruoan yhtymäkohtia tiistaina 13.5. klo 10–14.
Rauman WinNovan opetusravintola Raimanni kutsuu kaikki hyvän ruoan ystävät mukaan viettämään lähiruokaviikkoa 13.–15. toukokuuta! Kolmipäiväisen tapahtuman teemana on Satakunnassa tuotettu ruoka.
Lähiruokaviikolla Raimannissa ovat pääosassa paikallisten tuottajien raaka-aineet. Tarjolla on kalaa, lihaa, kasviksia ja esimerkiksi artesaanileipää mahdollisimman läheltä. Ravintolassa myös esitellään lähiseudun tuottajia ja tuotteita.
Opetusravintola Raimanni on kaikille avoin, ja lounasta on tarjolla arkisin päivittäin klo 11–12.30. Lähiruokaviikolla menu vaihtuu joka päivä.
Lähiruoalla on kiertotalouden ja kestävän kehityksen näkökulmasta monia hyviä puolia. Esimerkiksi läheltä hankitut raaka-aineet yleensä vähentävät hävikkiä, kun tuotteet saadaan käyttöön heti ja maut ovat tuttuja. Myös kuljetuksista aiheutuvat päästöt vähenevät.
Lähiruokaviikko Raimannissa
Opetusravintola Raimanni, Satamakatu 19, Rauma
3.–15.5.2025
Klo 11.00–12.30
Lisätietoja:
Projektipäällikkö
Altti Näsi
altti.nasi@samk.fi
0504368918
SAMK / Matkailun kehittämiskeskus
Yhteisten kiertotalousratkaisujen kehittäminen ravintola-alalle (Ce4Re) on kansainvälinen, keskisen Itämeren alueella toimiva projekti (1.9.2023–30.6.2026), joka edistää ravintoloiden siirtymistä kohti kiertotaloutta kehittämällä yhteisiä, helppokäyttöisiä ja edullisia kiertotalousratkaisuja sekä lisäämällä osaamista kiertotaloudesta. Toteuttajana toimii Satakunnan ammattikorkeakoulu. Projektipartnereina ovat Pyhäjärvi-instituutti, Vidzeme Planning Region (LV) ja Ekomatcentrum (SE). Projektia rahoittaa Interreg Central Baltic -ohjelma.