Tapahtuman oletuskuva

STEPPI-päivä

5.10.2023 12:00

SAMK-kampus Pori, Agora-sali

Satakunnan ammattikorkeakoulun ja Satakunnan hyvinvointialueen yhteistyönä järjestetään 5.10.2023 STEPPI-päivä. STEPPI-päivään ovat tervetulleita kaikki perushoidon laadun kehittämisestä kiinnostuneet terveysalan ammattilaiset sekä opiskelijat. Päivän aikana kuullaan puheenvuoroja Satakunnassa tehdystä kehittämistyöstä. Katso päivän ohjelma.

STEPPI on perushoidon laadun kehittämisen hanke. Hankkeen lähtökohtana on käytännöstä lähtöisin oleva tieto siitä, että potilaan perushoito on yksi hoitotyön laadun ja vaikuttavuuden perustekijöistä ja se vaatii kehittämistä. Hyvällä ja laadukkaalla perushoidolla voidaan edistää potilaan terveyttä, ehkäistä sairastumista ja vähentää sairauden aiheuttamaa haittaa. Perushoidon laatu liittyy kiinteästi myös siihen, minkälaisena potilas kokee saamansa terveyspalvelun laadun.  

STEPPI-hanke käynnistyi alkujaan jo vuonna 2015 ja sitä toteutettiin valtakunnallisen verkoston yhteistyönä vuosina 2016–2020 useissa terveysalan organisaatioissa. Perushoidon laadun kehittäminen jatkuu STEPPI 2 – Terveyttä tuottava perushoito 2021–2025 -hankkeena, jossa SAMKin terveysala on mukana yhteistyössä Satakunnan hyvinvointialueen ammattilaisten kanssa. 

STEPPI 2 -hankkeessa tarkoituksena on edelleen parantaa perushoidon laatua ja perushoitoon liittyvää osaamista valtakunnallisesti. Tavoitteena on kehittää näyttöön perustuvaa ja laadukasta perushoitoa. Lisäksi tavoitteena on potilaan perushoitoon liittyvän ammattitaidon ja osaamisen ylläpitäminen ja jatkuva kehittäminen sekä potilaan näkökulman huomioiminen. Kehittämistoimia kohdennetaan erityisesti potilaan kohtaamiseen, kohteluun, kommunikaatioon ja vuorovaikutukseen sekä potilaan yksityisyyden varmistamiseen. 

Tervetuloa mukaan STEPPI-päivään! 

Lue lisää hankkeesta.

Satakunnan hyvinvointialueen henkilökunta ilmoittautuu tapahtumaan hyvinvointialueen OSS-koulutusjärjestelmän kautta

Lähde: STEPPI 2, hankesuunnitelma 2021 

sathyval.jpg

Ajankohta

Alkaa:   5.10.2023 12:00
Päättyy:   5.10.2023 15:30

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

SAMK-kampus Pori, Agora-sali

Satakunnankatu 23
Pori

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet