Tapahtuman oletuskuva

Opintomatka Saimaalle 5. - 6.9.2023

5.9.2023 07:00

Opintomatka

Matka on suunnattu Satakunnan matkailu-, maaseutu-, ruoka-, kulttuurialan yrittäjille ja/tai matkailuliiketoiminnan aloittamisesta kiinnostuneille yrittäjille!

Kahden tiiviin päivän aikana tutustumme Saimaa Gastronomy -kohteisiin ja nautimme lähiruokaa sekä yövymme Rantasalmen Hotelli Järvisydämessä.

tiistai 5.9.23

klo 07.00 lähtö Porista (matkalta pääsee kyytiin)

klo 07.50 Huittinen Härkäpakari

Tiirinkosken tehdas, Hämeenlinna, aamukahvit ja esittely

Lifestyle-tyylinen kauppa ja kahvila toimivat vuonna 1910 rakennetussa navettarakennuksessa.
Tiirinkosken tilalla kasvavat ylämaankarja ja lampaat saavat elää lajilleen tyypillisellä tavalla.

Tertin kartano, Mikkeli, yksi Saimaa Gastronomy kohteista, lähiruokalounas ja esittely

Tertin Kartano on aito sukukartano ja kartanotalous, jossa pääset kokemaan Saimaan gastronomian parhaimmat antimet mitä tunnelmallisimmassa miljöössä. Puhtaat lähituotetut raaka-aineet sesongin mukaan ja omavaraisuus yhdistettynä ainutlaatuiseen estetiikkaan ovat Tertin Kartanon kantavia teemoja.

Teahouse Wehmais, Juva, tutustuminen toiseen Saimaa Gastronomy -kohteeseen, esittely Juvalla, vanhan herraskartanon pihapiirissä toimiva teehuone on erikoistunut monipuolisiin tee-elämyksiin ja laadukkaaseen teevalikoimaan. Löydä suosikkisi yli sadan laadukkaan teen valikoimasta ja herkuttele eri teekulttuurien upeilla makeilla ja suolaisilla herkuilla.

Majoittuminen useasti palkittuun Rantasalmen Hotelli Järvisydämeen, mahdollisuus mennä kylpylään, olemme perillä n. 17:30. Majoitumme tasokkaissa rinnehuviloissa, jokaisessa on viisi 2-hengen huonetta ja joka huoneessa on suihku ja wc, tv. Yhdistetyt olohuone ja keittiö, takka, sauna- ja pesutilat. Keittiö täysin varusteltu.

Järvikylpylä on avoinna klo 20.00 asti. Kkylpylä on rantakallioon louhittu ja tarjoaa upean kokemuksen, tarjolla yrttiteetä samovaarista, makuvettä sekä pientä naposteltavaa. Pyyhkeet löytyvät, omat uima-asut mukaan.

keskiviikko 6.9.23

klo 07.00 aamiainen

klo 08.00 lähtö Järvisydämestä

Tutustuminen Jutta ja Juha Larmin rakentamaan Kuru Resorttiin.

Kuru ei ole pelkkä lomakohde. Meillä rauhoitut, palaudut arjen kiireistä ja saat nauttia hyvästä olosta. Emme tarjoa pelkästään yöpaikkaa, vaan mielentilaa nauttia ja rentoutua.

Sahanlahti Resort, (tätä linkkiä kannattaa klikata, upeat nettisivut) Puumala, kolmas Saimaa Gastronomy -kohde, esittely ja kahvit

Sahanlahti on maineikas ja perinteikäs matkailukeskus, joka sijaitsee upealla paikalla Puumalassa. Uniikki ja kulttuurihistoriallisesti ainutlaatuinen sahaympäristö Saimaan rannalla ja nykyaikaisesti varustellut tilat luovat upean kokonaisuuden lomailuun ja juhlille. Sahanlahti on palkittu Vuoden 2014 Etelä-Savon ruokamatkailuyrityksenä ja Sahanlahti on myös Vuoksen vesistöalueen vuoden vierassatama 2015

Pulsan asema, Pulsa, Lappeenranta Lappeenrantaan. Toiminnan esittely.

Kahvilan tiloissa voit aistia vanhanajan tunnelmaa kahvikupposen äärellä, nauttia tuoreista raaka-aineista tehdyistä kakuista, pullista ja piiraista. Pulsan aseman lifestyle-myymälä on entinen liiterirakennus ja kätkee sisälleen kauniin tilan, jossa on esillä upeita sisutustuotteita. Myymälästämme löydät piensisustusta, huonekaluja, tekstiilejä, keittiötarvikkeita sekä paljon muuta itsellesi tai lahjaksi.

Unescon maailmanperintökohde Verla, Kouvola, esittely ja lounas

Verlan tunnelmallisessa tehdaskylässä, metsäteollisuuden alkujuurilla, aistit entisajan työnteon ja elämänmenon.

n. klo 20.00 Huittisissa

n. klo 21.00 Porissa

HINTA

2 hh / hlö 159 €

1 hh / hlö 219 €

(Laskutetaan aikaisintaan elokuussa, normaalit hinnat ilman hanketukea 365€/2hh, 425€/1hh).

Sitovat ilmoittautumiset 9.7.2023 mennessä!

Ilmoittaudu tästä!

 

Lisätietoja
soile.vahela@samk.fi
044 710 3990
SAMK Matkailun kehittämiskeskus

Vastuullinen matkanjärjestäjä Matka-Viitala Oy, https://www.matkaviitala.fi/

maaseuturahasto.png

Ajankohta

Alkaa:  

5.9.2023 07:00

Päättyy:  

6.9.2023 21:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Opintomatka