Tapahtuman oletuskuva

Pyörämatkailufoorumi 2024

15.4.2024 10:00

Valtakunnallinen Pyörämatkailufoorumi 2024: Suomesta pyörämatkailijan unelmakohde!

Pyörämatkailufoorumi 2024 kokoaa saman katon alle pyöräilyn ja pyörämatkailun kehittäjät 15.–17.4. Vakka-Suomeen. Saamme tietää, mitä kymmenissä hankkeissa on saatu aikaan, kuulemme ajankohtaisia katsauksia, pääsemme osallistumaan kansallisen pyörämatkailustrategian suunnitteluun, teemme yritys- ja kohdevierailuja sekä poljemme vakkasuomalaisessa maisemassa.

Pyörämatkailufoorumi 2024 on tarkoitettu pyörämatkailun ja sen kehittämisen parissa työskenteleville tai siitä kiinnostuneille toimijoille: reittien suunnittelijat hankkeissa ja kunnissa, majoitus-, ravitsemus-, kuljetus- tai ohjelmapalvelujen tuottajat, pyöränvuokraajat tai -huoltajat ja matkanjärjestäjät.

Tapahtuma on suunniteltu kokonaisuudeksi, joka tukee pyörämatkailustrategiatyön käynnistämistä, mutta osallistua voi myös osaan ohjelmaa.

Pyörämatkailufoorumin 2024 järjestävät Pyörämatkailukeskus, BikeMenu2, 100Bike, Bike across the Baltic ja Yhteispelillä Vakka-Suomen matkailuun -hankkeet sekä Laitilan ja Uudenkaupungin kaupungit.

Ohjelma (vähäiset muutokset mahdollisia)

Maanantai 15.4. Pyörämatkailufoorumi 2024 alkaa alan toimijoiden verkostoitumisella upeassa Laitilan Louhenlinnassa. Kuulemme Suomessa toteutettujen tai käynnissä olevien pyöräilyn ja pyörämatkailun hankkeiden kokemuksia, niin parhaita onnistumisia kuin sudenkuoppiakin. Majoittuminen on Uudessakaupungissa. Idyllisestä Hotelli Aittarannasta on varattu etuhintainen kiintiö. Muita vaihtoehtoja löytyy https://visituusikaupunki.fi/fi/majoitu.

Tiistaina 16.4. kokoonnumme taas Louhenlinnaan teemana Mukaan pyörämatkailun nosteeseen. Perinnekulttuuri, tarinat ja luonto toimivat matkailijoille elämysten lähteenä – pyörä on keino päästä niiden luokse. Kuulemme asiantuntijoiden alustuksia pyörämatkailun tilasta, itse pyörämatkailijoista ja pintamatkailun mahdollisuuksista. Iltapäivän huipentaa paneeli: Mistä eväät Suomen nostamiseksi pyörämatkailun maailmankartalle.

Ohjelmaan kuuluu myös nautittavaa: Laitilan kaupunki tarjoaa tervetulomaljan. Lounaalla julkistetaan BikeMenu2-hankkeessa kehitetyt pyörämatkailijan lähiruokamenyyt, joita ovat mestaroineet lähiruokalähettiläs ja kokki Pasi Kuronen ja Novidan keittiömestari Lasse Alisaari. Lounaan jälkeen tarjolla on yritys- ja kohdevierailuja Laitilassa, ja halukkaat pääsevät polkemaan omalla tai vuokrapyörällä vakkasuomalaisessa maisemassa. Tutustumme Laitilan matkailutarjontaan: kaupunki tunnetaan erityisesti kananmunistaan, Kukko-juomistaan ja vihanneksistaan, mutta se yllättää rikkaalla talonpoikaisperinteellään ja muinaishistoriallaan.

Illaksi siirrymme takaisin Uuteenkaupunkiin. Kävelemme illalliselle Kaupunginlahden rantaa viehättävään ja lämminhenkiseen Bistro Bayhin. Tarjolla on konstailematonta kasvislähiruokaa ja hyvää seuraa. Alkujuoman ja kattauksen matkailuun tarjoaa Uudenkaupungin kaupunki.

Keskiviikkona 17.4. matkaamme kuvauksellista Velhoveden reittiä Pyhämaalle, perinteiseen mutta virkeään rannikkokylään. Pääsemme työpajoissa osallistumaan Suomen pyörämatkailustrategian valmisteluun, miten yhdessä voimme toteuttaa mission Suomesta pyörämatkailun unelmamaana: miksi matkailijat valitsevat lomakohteekseen Suomen, miten he tänne saapuvat ja millaisia palveluja ja elämyksiä heille kannattaa tarjota.

Pyhämaan Pirtissä nautimme tervetulo- ja läksiäiskahvit ja paikallismakujen ryydittämän lounaan, jonka päälle teemme opastetun kävelyretken Pyhämaan nähtävyyksiin: Uhrikirkkoon, Mamselli-tuulimylly ja Telakkarantaan.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan 2.4.2024 mennessä!

kuva1.png

nayttokuva-2024-03-01-122237.png

Ajankohta

Alkaa:  

15.4.2024 10:00

Päättyy:  

17.4.2024 18:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi