Lähde matkailualan ammattilaisten kanssa verkostoitumaan, inspiroitumaan ja hakemaan uusia ideoita Pohjois-Saksan kohteista ja matkailualan B2B-messuilta Berliinissä.
1.3. Sunnuntai – Lähtö ja merimatka kohti Saksaa
Lähtö Porista ja Joensuusta kohti Tikkurilaa, josta linja-autokuljetuksella kohti Vuosaarta ja Finnlinesin laiva lähtee kohti Travemündeä klo 15.00. Matkaohjelman loppuosasta löydät tarkemmat lähtöaikataulut Porista ja Joensuusta.
Laivalla majoittuminen, verkostoitumista ja yhteinen superior-illallinen klo 18.30.
2.3. Maanantai – Seminaaripäivä merellä
Meripäivän ohjelmassa ajankohtaista matkailualan tietoa ja keskustelua:
- Kotimainen maaseutumatkailuasiakas – Saila Valkeaniemi, tutkimuspäällikkö SAMK
- Kansainvälinen tuotteistaminen ruokamatkailussa – Terja Walhberg, tutkija SAMK
- O Tandenbaum - Saksan luontomatkailu – Marianne Sinkkonen, Saksan asiantuntijaopas
Mukana laivalla on myös Finnlinesin myyntipäällikkö Satu Hirvenoja, joka esittelee varustamon ajankohtaiset asiat.
Laivan saunaosasto ja pieni kuntosali on käytettävissä koko matkan ajan.
Illalla saavumme Travemündeen ja jatkamme majoittumaan Park Inn by Radisson Lübeck -hotelliin.
https://www.radissonhotels.com/en-us/hotels/park-inn-luebeck?cid=a%3Ase…
3.3. Tiistai – Lübeck, Wismar ja Schwerin -Saksan historialliset hansakaupungit
Aamiaisen jälkeen tutustuminen Lübeckin historialliseen keskustaan ja Niedereggerin ikoniseen marsipaanikahvilaan, jossa nautimme kahvista ja kakusta.
Matka jatkuu Wismarin Hanse Sektkellereihin kuohuviinimaistajaisiin ja hotellivierailuun (Townhouse Wismar). Wismarissa on myös hetki omatoimista aikaa tutustumiseen.
Myöhäinen lounas nautitaan linnastaan ja järvistään tunnetussa Schwerinissä, panimoravintola Zum Stadtkrugissa.
Saapuminen illalla Berliiniin, majoittuminen Vienna House by Wyndham Andel’s Berlin -hotelliin.
https://www.wyndhamhotels.com/de-de/vienna-house/berlin-germany/vienna-…
4.3. Keskiviikko – ITB Berlin
Koko päivä (klo 10.00- n. klo 17.00) maailman johtavilla matkailualan B2B-messuilla ITB Berlinissä.
Mahdollisuus verkostoitua ja löytää uusia kumppanuuksia.
Illallinen paluumatkan varrella paikallisella maatilalla (www.hof-denissen.de). Satamassa vielä viime hetken ostokset ennen laivan lähtöä Travemündestä Helsinkiin klo 02.00.
5.3. Torstai – Messujen ja matkan yhteenveto merellä
Kokous ja yhteenveto ITB-messujen annista ja soveltamisesta omaan yritystoimintaan.
Hyvinvointia ja verkostoitumista merimaisemissa. Aamupäivällä nautimme laivan brunssista ja illalla on vuorossa superior-illallinen.
6.3. Perjantai – Paluu Suomeen
Aamiainen ennen saapumista Vuosaareen klo 10.00 ja linja-autokuljetus Tikkurilaan, josta junilla Poriin ja Joensuuhun.
Matkan hanketuettu hinta Satakunnan ja Pohjois-Karjalan yrityksille:
- Majoitus jaetussa 2hh/henkilö (B-luokan ikkunaton hytti) 609 eur (norm. 1015 eur)
- 1 hh-lisä 290 eur
- Lisäksi laskutetaan ateriapaketti 155 eur
Hintaan sisältyy juna-, bussi- ja laivamatkat, hotellimajoitukset aamiaisineen, ohjelmassa mainitut vierailut ja kahvitukset, ITB-lippu, metrolippu, matkanjohtajan palvelut sekä ALV.
Ateriapaketti: laivoilla mennen tullen (menomatkalla 2x iltaruoka ja brunssi, paluumatkalla brunssi, illallinen ja aamiainen) sekä Saksassa ruokailut. Ateriapaketin laskuttaa Launokorpi.
Sitovat ilmoittautumiset 5.1.2026 mennessä: https://elomake.samk.fi/lomakkeet/16871/lomake.html
Opintomatka toteutetaan hankkeen osalta, jos matkalle lähtijöitä on vähintään 10 henkeä.
Passi tai henkilökortti oltava mukana matkalla.
Suosittelemme peruutusturvan sisältävää matkavakuutusta.
Matkan vastuullisena järjestäjänä on Kaisa Launokorpi Oy
Opintomatka on osa Mushroom Boost – Sienimatkailusta uutta elinvoimaa Satakuntaan ja Pohjois-Karjalaan-hankkeen toimenpiteitä. Hanke on saanut EU:n maaseuturahoitusta Satakunnan ELY-keskukselta.
Juna-aikataulut Pori-Tikkurila
su 1.3.2026 Pori-Tikkurila klo 7.07–10.42
pe 6.3.2026 Tikkurila-Pori klo 12.36–15.44
Juna-aikataulut Joensuu-Tikkurila
su 1.3.2026 Joensuu-Tikkurila klo 6.00–12.27
pe 6.3.2026 Tikkurila – Joensuu klo 12.31–17.00
Kuva: Florian Wehde
